Odotat kaveriasi keskustassa ja ajankuluksesi yrität keksiä jotain. Olenkin huomannut, että esim. ihmisten kävelytyylejä on mielenkiintoista tarkkailla. Toiset laahustaa, toiset kiirehtii, mutta kaikki kävelevät omalla tyylillään.
 
Kerran kansanopiston näyttelijäntyö-tunnilla arvostelimme toistemme kävelytyylejä kahden suomalaisen naisnäyttelijän opastuksella. Silloin minun kävelyä vei eteenpäin polvet. Joillakin se oli nilkat, toisilla munat ja osalla pää tai hartiat. En tiedä, onko kävelyni muuttunut niistä päivistä, vai vieläkö minua johdattaa polvet.

Toinen vähän vaativampi ajanviete on ohikulkeville ihmisille elämäntarinan/-tilanteen keksiminen. Monesti kohteeksi valittu ihminen menee nopeasti ohi, joten tarinakin pitää keksi nopeasti.

Nämä molemmat mainitsemani puuhat ovat tietenkin hauskempia, jos teitä on paikalla kaksi, että voitte kertoa keksimänne havainnot ja tarinat toiselle.
Mutta Korostettakoon, että minulle ja ystävilleni nämä ajanvietteet ovat harmittomia, emmekä me siis pilkkaa, nolaa, hauku tai muuten pahenna ketään tai kenenkään olemusta.