Ehdin käymään kaksi kertaa akupunktiossa, ennenkuin migreenikohtaukset tulivat taas kylään viikonloppuna. Mutta onneksi tällä kertaa lievempinä kuin aikaisemmin. Joten akupunktiosta on ollut jotain hyötyä.
Hartia-niskaseutukin on pysynyt rennompana. Koska migreenikohtaukset ovat lieventyneet, niiden parissa ei mene koko päivää. Ehdin olla ulkona ennen kohtauksia, ja illalla kykenin jo leipomaan. Lauantaina leivoin pipareita ja soodaleipää. Koska soodaleipä oli niin hyvää, tein sitä myös sunnuntaina sekä torttuja.

Miksi soodaleipää?
Minulla on ollut jo pitempään vatsani kanssa ongelmia. Viime vuodenvaihteessa olin paastolla, ja heti suolisto rauhoittui. Päättelin, että jotain mitä syön, laittaa mahani ja suolistoni sekaisin.
Alkuvuodesta kävin tähystyksessä, jossa selvisi mm. löysä läppä ruokatorven ja mahalaukun välillä. Tämä aiheuttaa mm. sen, että mahalaukun sisältö nousee herkästi ylöspäin, närästystä, poltetta, pistävää kipua. Sen lisäksi minulla on lievää kroonista tulehdusta mahalaukun yläosassa. Nämä kaikki ovat yhteydessä toisiinsa, ja oireisiin minulla on lääkitys.
Mutta suolisto oireilee edelleen. Laktoosi-intoleranssi sulkee laktoosin pois ruokavaliosta. Nyt on myös kaura alkanut aiheuttaan taas oireita, joten sitä testasin syksyn aikana. (Kaura on ennenkin aiheuttanut oireita.) Tuloksena se, että poistin pari viikkoa sitten kauran sekä hiivan ruokavaliostani. Nyt mennään näillä ja katsotaan mitä tapahtuu.